Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

ВАЖЛИВІ САЙТИ Переводчик онлайн Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату Hram.Lviv.Ua - православний веб-портал для молодої людини, яка шукає Бога, сенсу в своєму житті та відповіді на складні хвилюючі питання Чернецтво Волині

Головна » 2013 » Лютий » 23 » ПРОДОВЖЕННЯ АКАФІСТУ СВЯТОМУ ПРЕПОДОБНОМУ АМФІЛОХІЮ
02:35
ПРОДОВЖЕННЯ АКАФІСТУ СВЯТОМУ ПРЕПОДОБНОМУ АМФІЛОХІЮ

ПРОДОВЖЕННЯ АКАФІСТУ СВЯТОМУ ПРЕПОДОБНОМУ АМФІЛОХІЮ

           Ікос - 7 
         Новим дзеркалом апостольського приготування й покаянного бажання бути завжди з Христом представ Ти, преподобний, коли беззаконні й невдячні на монастирському кладовищі хотіли тебе, неповинного, умертвити. Але подвигом любові жертовної співкелійника твого Іринарха, від неминучої смерті врятувався. Цим чином і ми, у відданості Богу стверджуючи, до тебе промовляємо: 
        Радуйся, бо Христа від юності своєї полюбив; радуйся, бо душу і життя свої Йому цілком віддав. Радуйся, бо волею своєю Господу працював; радуйся, в бо безперестанній надії на Нього стверджувався.

        Радуйся, бо ще до смерті фізичної, помер для світу гріховного; радуйся, бо життя вічне ще в земному тілі у Христі знайшов. Радуйся, образе звершеної віри і любові!               Радуйся, дзеркало щирого сподівання. Радуйся, смирення Христового спадкоємнику! Радуйся, милосердя Його послідовнику! Радуйся, бо невпинну пам'ять про смерть отримав; радуйся, бо ворожих тенет її уник. Радуйся, преподобний отче Амфілохіє, теплий наш заступнику і предивний цілителю! 
          Кондак - 8 
          Дивне чудо є, блаженний, адже ім'я твоє разом із Преблагословенною Богородицею й преподобним Іовом вшановується! Тому молитовно закликаємо: мале бо приносимо вам прохання, щоб таким подвійним заступництвом від великих скорбот і недуг прийняти швидке визволення! Так співаємо про вас Богові, радіючи: Алилуя.
 
          Ікос - 8
 
          Весь, любові Божественної сповнений, свято опікувався безліччю людей, які, як до старця духовного, у вигнання твоє, в Мало-Іловіцкую пущу, до тебе прибігали. Ти ж потреби їх милостиво задовольняв і до життя богоугодного багатьох долучав. Так і ми життям твоїм, у правді та в благочесті стверджені, кличемо до тебе:
 
          Радуйся, новий безсрібнику, що хвороби наші зцілюєш; радуйся, благовіснику мудрий, бо віру істинну в землі нашій утверджуєш! Радуйся, служителю Божий, що багатьох до Христа привів, радуйся, подвижнику лагідний, що тих, хто ображав тебе, милуєш і любиш! Радуйся, пастирю богомудрий, що розум спасіння людям подаєш; радуйся, старче благодатний, що душі нерозкаяних відновлюєш! Радуйся, отче святий, що серця дітей до батьків звертаєш; Радуйся, вчителю покаяння, що каяттям совість омиваєш! 
Радуйся, пророче Бога Живого, що стражденним милість виливаєш; радуйся, громе богогласний, що ворогів віри настрашив Ти! Радуйся, що простоту здобув, премудрих віку цього посоромивши; Радуйся, Істини служителю, смиренням бо розум осяяв! Радуйся, преподобний отче Амфілохіє, теплий наш заступниче і предивний цілителю! 
       Кондак - 9 
       Всякого зла і скорботи, життя твоє було сповнене, преподобний, ними же демони і злі люди поранити тебе намагалися, але зовсім безуспішно, бо знайшли у тобі твердий стовп віри і невичерпне джерело любові, в них же зростаючи, особливої благодаті сподобився, навіть до смерті своєї блаженної, в благодушності співаючи Богу: Алилуя.
 
       Ікос - 9
 
       Кожен день і годину численні молитви підносив Ти, отче, до Пречистої Владичиці нашої Богородиці, Її велич і материнську любов до нас грішних прославляючи. Нині ж тебе за обитель твою, разом з Іовом преподобним, теплого заступника і невідступного молитовника до Неї розуміємо, так тобі співаючи:
 
      Радуйся, обранче Божої Матері; радуйся, святої обителі Її преславний воїне. 
Радуйся, бо чудотворну ікону Пречистої свято почитав Ти; радуйся, бо сліду стопи Її, благоговійно поклонявся. Радуйся, славу Приснодіви щодня оспівував, на милість Її надію свою поклавши. Радуйся, в подвигах чернечих і трудах сповідницьких Іову преподобному гідно уподібнився, отця цього святого, чудотворіння дар успадкувавши. Радуйся, на жнива духовні Господом посланий; радуйся, на ниві Христовій дбайливо потрудився єси. Радуйся, бо Царя Небесного благовоління шукав; радуйся, земної слави і хвали, юродством позбавився. Радуйся, преподобний отче Амфілохіє, теплий наш заступнику і предивний цілителю! 
       Кондак - 10 
       Спасіння нашого і нині наставником будь, преподобний, щоб бачачи нетлінне тіло твоє, від марних світу цього втікати навчилися; лінощі і нехтування про душу свою, працею й молитвою зневажаючи; про чистоту плоті і духу тужачи, всім серцем повчаємося спасіння, співаючи Богові: Алилуя.
 
        Ікос - 10
 
        Стіною непорушною від усякої злоби був Ти, преблаженний: скорботним - втіхою, хворим - уздоровленням, бісам - прогонителем, від напастей – охоронцем! Навіть до сьогодні силу Божу в тобі сущу, всім, хто з вірою і любов'ю до тебе приходять, являєш Ти, подвизаючись у вдячності співаючих тобі:
 
       Радуйся, отче, бо люди землі української до тебе приходять; радуйся, бо і нині, потоки народів святої Русі, що шукають зцілень у цілющих мощах твоїх, не міліють! Радуйся, богоборців лукавих викривачу; радуйся, богопротивного нечестя викорінювач! Радуйся, що світ Божий в собі здобув; радуйся, що солодкість цю невимовну багатьох надбати  сподобив! 
Радуйся, що в істинному смиренні серце своє утвердив; радуйся, що цією зброєю, разом з молитвою, демонів подолав! Радуйся, Отцю Небесному з любов’ю синівською послужив Ти; радуйся, істинний Христа Спасителя учню! Радуйся, милозвучний Духа Святого органе; радуйся, чисте Святої Трійці житло! Радуйся, преподобний отче Амфілохіє, теплий наш заступнику і предивний цілителю! 
       Кондак - 11 
       Пісню подяки у всіх обставинах скорбного життя свого, Подвигоположник Христу, невпинно приносив 
Ти, догоджаючи Богові, ми ж, котрі знайшли у тобі такого перед Богом заступника і в напастях захисника, за образом твоїм, в скорботах і радостях своїх, старанно співаємо Господеві: Алилуя. 
       Ікос - 11 
       Світильником многосвітлим явився Ти, Богоносниче, зорями чудес і чином благочестя вірних просвіщаючи. Але й по успінні твоїм не збідніє в тобі ця благодать. Її ж, тим, що приходять з вірою до гробу твого, щедро подаєш, нехай навчаться славити Господа Бога -всіх чудес Джерело! Тобі ж співаємо так:
 
      Радуйся, безсрібників і чудотворців спадкоємцю; радуйся, тіл наших здоров’я і душ спасіння! 
Радуйся, бо тобою від пристрастей тілесних позбавляємося; радуйся, бо тобою солодощів духовних сповнюємося! Радуйся, обителі твоєї і села батьківського славна похвало; радуйся, всіх богомудрих премудра доброто! Радуйся, багатьох від погибелі спасителю; радуйся, бо незліченних неушкодженими зберіг єси! Радуйся, бісів многоплачевна поразка! Радуйся, землі Волинської освячення!

      Радуйся, сяйво, що скорботний морок розганяє; радуйся, світило, що темряву безбожництва просвічує! Радуйся, преподобний отче Амфілохіє, теплий наш заступнику й предивний цілителю! 
       Кондак - 12 
       Благодаттю в горнилі скорбот, немов золото, очищений, вінцем сповідання й преподобія виблискуєш, по упокоєнні своєму повернувся єси в обитель Почаївську. Волею ж Божою у набутті нетлінних мощей твоїх в останні літа нам явився Ти, духовно всіх утішаючи та співаючи Богу, дивному у святих Своїх: Алилуя. 
       Ікос - 12 
       Оспівуючи життя твоє богоугодне і чудес безліч, отче Амфілохіє, прославити тебе достойно не вміємо, але знаючи милосердя твоє до немічних, молимось Тобі й нині благаємо тебе подати свою милість, та під молитовним захистом твоїм охорону, в ревнощах про спасіння, завжди величаємо тебе так, оспівуючи:
 
        Радуйся, Богом Отцем обраний; радуйся, страдницьким життям очищений! 
Радуйся, бо душу свою за ближніх поклав; радуйся, бо нині в раю перебуваєш! Радуйся, Духа Святого доброта блискуча; радуйся, що Божою благодаттю освічений! Радуйся, багатьма зціленнями від труни твоєї небесно засвідчуваний; радуйся, що в день земного прославлення твого хресними явищами на небі від Отця Небесного прославлений! Радуйся, що в обителі Його блаженствуєш; радуйся, біля престолу Святої Трійці про нас молитвеннику! Радуйся, преподобний отче Амфілохіє, теплий наш заступнику і предивний цілителю! 
         Кондак - 13 
         О преблаженний отче Амфілохію, предивний цілителю, і тим, хто притікають до тебе, швидкий помічнику, не позбав і нас, що смиренно до тебе припадаємо, свого благодатного відвідування: хвороби наші зціли, скорботи втамуй, життя втихомир; та заступництвом твоїм до Всевишнього Владики, від всякого зла і лукавого дійства позбав. На віки віків співаємо Богові: Алилуя!
 
(Цей кондак промовляємо тричі, і ще: Ікос 1 «Архангелу Рафаїлу ...», Кондак1).
                                                                     МОЛИТВА
 
          О, всеблаженний отче наш Амфілохіє, земний ангеле і небесний чоловіче! Припадаємо до тебе з вірою й любов'ю, і молимо тебе старанно: яви нам, смиренним і грішним, святе своє заступництво; це бо гріхів заради наших не маємо відваги просити про потреби наші Господа і Владику нашого, але тебе, молитовника благоприємного, до Нього пропонуємо і просимо тебе зі старанністю великою: випроси нам від доброти Його благопотрібні дари для душ і тіл наших, віру істинну, любов до всіх нелицемірну, в злі терпіння, тяжкими хворобами одержимим - від недуг зцілення, і тих, хто під тягарем скорбот і напастей упали, і в житті своєму зневірилися, твоїми молитвами хай отримають швидке полегшення і позбавлення.
 
          Коли ж прийде наш час від тимчасового цього життя відійти до вічності, не позбав нас допомоги твоєї небесної, але молитвами твоїми всіх нас приведи до храму спасіння і  сподоби нас стати спадкоємцями Всесвітлого Царства Христового, щоб співати і славити нам невимовні щедроти Чоловіколюбця Бога Отця і Сина і Святого Духа, і твоє, разом з преподобним Іовом, батьківське заступництво на віки віків. Амінь.

 

Переглядів: 522 | Додав: oilyuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: