Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

ВАЖЛИВІ САЙТИ Переводчик онлайн Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату Hram.Lviv.Ua - православний веб-портал для молодої людини, яка шукає Бога, сенсу в своєму житті та відповіді на складні хвилюючі питання Чернецтво Волині

Головна » 2013 » Січень » 16 » Нехай зброєю нашою стане ВІРА і МОЛИТВА!
00:52
Нехай зброєю нашою стане ВІРА і МОЛИТВА!

Прийшов час, коли Господь створює такі умови для людини, що або вона відкриває для себе істину в християнській вірі і таким чином ще більше прихиляється до церкви, головою якої є Син Божий Ісус Христос, або навпаки все більше віддаляється від істини і від Христової церкви і стає жертвою власного гріхопадіння.

Прийшов час, коли Господь показує: люди, які збайдужіли до християнських цінностей, стають приманкою для злочинців, немов у покару за свою черствість та зухвалість.

Ми чуємо в новинах про жахливі випадки зґвалтувань, трагічні самогубства та інші жахіття, але найстрашніше, що це коїться не лише з дорослими, а й з дітьми.  Ми чуємо про мільйони людей, які гинуть від голоду навіть в  тих країнах, в яких порівняно недавно фіксували високий рівень життя. Ми бачимо, як швидко приходить покара за гріх, та як незвично змінюється (переважно оцерковлюється!) людина, що пережила важке випробування. І повинні розуміти, що це не просто так!

Це часи, коли кожен з нас ще має можливість звернути погляд на власне життя і не просто його переосмислити чи змінити, а й допомогти іншим.

Адже вже не за горами часи, коли почнеться змінюватись і світ довкола нас. Глобальне потепління неодмінно призведе до глобальної катастрофи, в тому числі й продовольчої, сотні мільйонів біженців вже в найближчі 5-10 років наповнять наше життя новими випробуваннями, зокрема й основної  християнської заповіді – люби ближнього свого, як самого себе. Чи простягнемо руку допомоги, чи зуміємо не битися за кусень хліба, а ділитися ним? Чи знайдемо в собі достатньо терпіння та милосердя щодо цих важливих подій?

На ці роздуми мене наштовхнуло повідомлення про те, що Китай завзявся збирати великі запаси продовольства. І ось виникає питання: чи Китай сподівається саме ці гірші часи перечекати, як Єгипет за правління Йосифа, з повними запасами хліба, чи Китай навпаки готовий прискорити період важких труднощів, тобто, готовий почати війну за ослаблені території?

І тут мимоволі в мене виникає підозра: а чи не піде Китай на Росію та Європу війною? І Росія, і Європа нині дуже в складних економічних умовах. І поки Росія думає, як з Китаєм домовитись про чергові надприбутки для Газпрому, Китай, цілком ймовірно, чекає нагоди захопити Газпром і самому мати надприбутки.

Зрештою, чому б і ні? Всі війни починаються саме тоді, коли люди цілком ослаблені й взагалі до неї не готові. Адже війна – це завжди чиясь безумовна вигода і неприхована корИсть. Від слова КОРИСЬ, тобто: підкорюйся, тобою заволоділи і ти тепер не належиш своїй волі, а будеш чинити волю іншого!

Отже, чи готова Росія усвідомити: поки вона риє яму для України, на неї саму гострить зуби значно більший монстр, ніж вона собі уявляє.

Чи вистоїть? Ні. Росія паде. Але й потягне за собою Україну… Чому? Бо вона вже тягне країни в прірву імперського божевілля та неспроможності що-небудь добре запропонувати кому б то не було: чи то українцям, чи то білорусам, чи то казахам, чи своїй омріяній неоімперії…    

За гріхи наші Господь може покарати нас саме таким розвитком подій, але за відмолення наших гріхів Господь нас може помилувати й врятувати від цієї біди.

Біда не лише ззовні наближається на всіх нас, а найгірша біда - саме внутрішня, невидима боротьба за наші душі між силами світла і темряви. Тепер ми починаємо розуміти, що ця невидима боротьба стає навіть дуже видимою, відчутною і невблаганною.

Щоб в цій боротьбі перемогти – нехай зброєю нашою стане ВІРА і МОЛИТВА! Молитва й велика любов до Творіння Господнього. 

Переглядів: 536 | Додав: oilyuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: