Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

ВАЖЛИВІ САЙТИ Переводчик онлайн Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату Hram.Lviv.Ua - православний веб-портал для молодої людини, яка шукає Бога, сенсу в своєму житті та відповіді на складні хвилюючі питання Чернецтво Волині

Головна » 2019 » Лютий » 23 » ЧОМУ ЛЮДИНА ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЛЮДИНОЮ?
19:35
ЧОМУ ЛЮДИНА ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЛЮДИНОЮ?

Всі ми знаємо, що в наш час досягнення успіху супроводжується необхідністю йти на компроміс із совістю: робити для цього аморальний вчинок чи ні. Навіть більше: якщо ти демонстративно (чи таємно) вчиниш хоча б один аморальний вчинок - то вже отримуєш пропуск у світ можливостей, де його розцінять, як силу волі та рівень стресостійкості, податливості системі (групі, яка входить до неї), та уміння носити маску і вчасно її знімати при потребі! 
Фальш, лукавство, єхидність, формулювання себе, як людини з амбіціями - все це основа, на якій тримається рівень гри "досягни успіху". Діє такий же принцип і в літературі! Хто дивився "Лондонські поля" - відразу згадає кінець фільму, де письменник заявляє: "мої читачі заслуговують на такий стиль"... Хоч насправді автор роману - зовсім інша людина! 
Я часто замислювалась над тим, який важливий факт у житті людини! Без факту ми не бачимо справжньої картини! Прихований факт - це і є основа основ, чому сталось так чи інакше! 
Звідси випливає, чому Сократ сказав славнозвісне: "я знаю лише те, що нічого не знаю"! Отже, коли нам не вистачає фактів, щоб знати точну картину, ми починаємо просто вірити або не вірити! 
І ця креативність нашого вимислу бачення життя, власне, і стає НАШИМ життям! 
Все те, що ми не знаємо точно, ми уявляємо і домальовуємо самі! 
Все те, що уявили - стало нашим домислом і причиною нашої віри! 
А як же тоді бути з фактами? 
Чому у реальному житті більшість фактів приховано? Приховано з біографій письменників і політиків, королівських персон і простих людей? 
Є лише одна причина: сором! 
Тому людство поступово й активно сходить з розуму у пошуках способу не соромитись правди! 
У " Лондонських полях" це озвучили просто: "правда вже нікому не потрібна"! Але саме тому нормальна людина обирає шлях Правди! Навіщо нормальній людині добровільно сходити з розуму заради досягнення божевільного успіху?
Висновок: скоро нормальні люди почнуть прокидатись від "ілюзій успішних людей"! Вони будуть писати книги про те, як людина жертвує не своєю совістю заради успіху, а жертвує "можливістю успіху" заради збереження себе НОРМАЛЬНОЮ ЛЮДИНОЮ! 
Вони будуть писати книги про тих, хто не пішов широким шляхом, а залишився на своїй вузькій стежці чесності. І читачами цих книг будуть прості нормальні люди, які зможуть співпереживати і зрозуміти героїв, що залишились собою, відкинувши всі спокуси бути успішним ціною своєї совісті! 
Ця битва почалась вже давно! Але тільки тепер вона стає такою явною і актуальною! Адже тепер ІТ-технології дозволяють перевірити інформацію, спростувати факти, дослідити справжнє життя і розмістити правдиві деталі, поділитись написаною працею з усіма!
Отже: читачі моїх "Диварук", я дякую, що ви є в моїй долі! Тому що ця моя книга якраз про таких героїв! Читачі прекрасної поезії "Системи координат" Анатолія Добрянського, так, вам пощастило побачити, як поезія зберегла душу і совість та визначила благородство шляху цього видатного митця і мистецтвознавця - Буковинського Златоуста! Читачі прекрасних рядків волинської поетеси Світлани Костюк, інших світлих і мудрих книг - повірте, ви отримаєте справжній - ДУХОВНИЙ УСПІХ - читаючи благородні тексти! Там фальшу не буде! Бо Господь дав їм талант не для досягнення успіху в цьому брехливому світі, а для освітлення людських сердець!

23 лютого 2019

Ольга ІЛЮК

Переглядів: 357 | Додав: Илючка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: